Hiilen tahrima

Perinteet kunniaan, vai kuinka? En tänäkään vuonna julkaissut joulujuttuja, välipäiväkuulumisia tai uuden vuoden kollaaseja. Vaikka kuinka tekosyyltä kuulostaakin, kuvia valmistuneista töistä en ole saanut otettua. Toinen puolisko on reissannut maailmalla ainoan kameramme kanssa, tietokoneeni on sanonut itsensä irti paljon tehoa vaativasta kuvankäsittelyohjelmastani jo aikoja sitten ja luottokuvaajani on ollut milloin milläkin mantereella työhommissa. Neulonut kuitenkin olen, muuttanut lankavarastoni (kyllä sitä kehtaa jo varastoksi sanoa) uuteen asuntoon ja samalla kartuttanut varastoa lisää. No, mutta nyt kuitenkin asiaan eli siihen neulomiseen ja sen tuotoksiin.

Mitä: beccs by Isabell Kraemer (maksullinen ohje Ravelryssa
Mistä: Harmaa Drops Karisma 
Miten: Pyöröpuikoilla 5,0 saumattomasti ylhäältä alas 
Miksi: Itselle käyttöneuleeksi



Kun kamera reissaa maailmalla ja neuleet valmistuvat täällä Suomessa innokkaan neulojan käsissä, voi käydä niin, että neuleita käytetään paljon ennen kuin ne ehtivät kameran eteen. Niin kävi tämänkin ihanan paidan kanssa. On ollut päälläni lähes päivittäin viimeisen kuukauden ajan. Sen kyllä huomaa, jos tarkkaan katselee. Ensinnäkin huitaisin hihaani takan reunukseen, josta jäi hiilenmusta jälki. Ei lähde pois hellävaraisen sisukkaasta puhdistamisesta huolimatta. Sen lisäksi lanka on päässyt jo hieman nukkaantumaan. Katselin jo lankakaupassa nukkakiveä (onko se sen oikea nimi edes?). Kokemuksia otetaan vastaan tehokkaimmasta ja hellävaraisimmasta nukan poistotekniikasta. Mutta ajatuksenani onkin tehdä kaikki neuleeni käyttöön, ei vitriiniin esille, joten käyttö saa niissä näkyäkin. Muistanpa ikuisesti sen kylmän pakkasaamun, kun kolme villapaitaa päällä palellen yritin sytyttää takkaa tuloksena vain savuava kasa puuta ja hiilenmusta jälki hihan pielessä. 



Mutta paidasta vielä. On aivan ihana! Ohje oli selkeä ja helppo, vaikka ensin vähän karsastelin ideaa, että silmukat paitaan joutuu poimimaan palmikko-osan reunasta. Tiedä sitten oliko kyseessä hyvä lanka  silmukoiden poimintaan vai neulojan vaivihkaa karttuneet taidot, mutta silmukoiden poimimiskohta näyttää hyvin siistiltä. Jee, onnistumisen tunne! Lankakin on tuntunut hintaansa nähden kelpoiselta ja varsinkin lämpimältä. Pientä nyppyyntymistä on ilmaantunut, mutta siellä se menee sen hiilitahran seassa hyvin. Tämä paita voisi ansaita jopa luottoneuleen kunniamaininnan. 



Lämpöisten neuleiden täyttämää vuoden alkua! 




6 kommenttia:

  1. Kaunis takki, ihanat nuo palmikot!

    VastaaPoista
  2. Oi, kaunis käyttövaate! (: Käytön jälki saa näkyä minustakin. Mitäs iloa laadukkaista käsitöistä, jos ne päätyvät vitriiniin?

    VastaaPoista
  3. Kaunis takki, tosiaan ainesta luottoneuleeksi! Karismassa on miusta hyvä hinta-laatusuhde, mie oon neulonut siitä lapsille takkia ja liiviä ja hyvin ovat kestäneet :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan pehmoisen näköinen neule ja hurjan siisti tuo palmikkoreunakin! Kaunis ja ajaton luottovaate!

    VastaaPoista
  5. Harmaa on uusi musta/valkea, ja niin kovin kaunis!

    VastaaPoista
  6. Todella kaunis! Ei ihmekään, että on ollut paljon käytössä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.