Uuteen vuoteen

Minä se jätin pokalla välistä joulupäivitykset, välipäivien kuulumiset ja uuden vuoden kollaasit. Sillattein. Mutta taas jatkuu!

Voin kuitenkin sen verran sanoa, että on ollut muuten hyvä joululoma. Rentouttava, rakkaiden ihmisten täyteinen, hyvällä ruoalla maustettu ja ennen kaikkea - täynnä neulomista. Ihan tosi, en muista koska viimeksi olisin saanut näin paljon neuletöitä aikaiseksi - tai ainakin aloitettua - muutaman viikon aikana. Aloitetaan nyt näistä.


Mitä:  Uuden vuoden pipa (ohje täältä)
Mistä: Hjertegarn Exclusive Alpaca, n. 50g
Miten:  Pyöröpuikko 3,5 ja 4,0 
Miksi: Omaan päähän 


Olen tehnyt pipon samalla ohjeella ennenkin. Silloin tosin yksivuotiaalle. Nyt muutaman kymmenvuotta vanhemmalle itselleni. Mutta hyvä tuli nytkin! Ohjetta muokkasin ihan sen verran, että tein loppukavennukset hieman aikaisemmin. Tuli paniikki, että lanka loppuu kesken, jos teen ihan loppuun asti, vaikka sitä olisi ollut vielä toinenkin kerä. Mutta siitä toisesta kerästä voi tehdä vielä jotain muuta! Humanistin logiikka...

Oli miten oli, tämä pipa on hyvä juuri näin!


Ja tässä näkyy myös uusi huivini. Sen olen itse asiassa aloittanut jo aiemmin syksyllä. Piti keksiä sopiva neule viikon Espanjan työmatkalle, jossa tiesin istuvani paljon ensin lentokoneessa ja myöhemmin bussissa. Istumista tosin oli paljon, mutta tulipahan neulottua tätä jättimäistä huivia hyvät pätkät Espanjan pikku teillä. Ehkä siihen jäi pieni ripaus Espanjan tunnelmaa, qué?


Mitä:  Uuden vuoden huivi (ohje omasta päästä)
Mistä: Isager Alpaca 2
Miten:  Pyöröpuikko 4,5
Miksi: Omaan kaulaan


Etsin pitkään huiviohjetta, joka olisi tarpeeksi yksinkertainen, ettei siihen sen enempää tarvitsisi keskittyä. Halusin myös ehdottomasti paaaaaksut raidat. En löytänyt sellaista mistään. Keksin sitten itse. Kaikessa yksinkertaisuudessaan huivi on neulottu niskasta alaspäin, reunoissa ja keskellä tehty joka kierroksella langankierrot niin, että seuraavalla kierroksella neuleeseen muodostuu pieni reikärivi. Mukava pieni yksityiskohta.

Olen lukenut monista blogeista Isagerin lankojen hehkutusta. Ajattelin, että ehkä se on uutuudenviehätystä, ainakin täällä Keski-Suomessa se on ollut tämän viime (!) vuoden uusi juttu. Mutta ei, kyllä täytyy sanoa, että ainakin tämä Alpaca 2 on kaiken hehkutuksen arvoista. Liityn samaan Isager-lankojen fanijoukkoon muka-niin-kriittisestä asenteestani huolimatta. Hurahdin. Nämä värit ovat kyllä mun juttu, täydelliset. Ja tuo pehmeys. Harmi, kun sitä ei saa välitettyä internetin kautta. Toisaalta, se on sen arvoista, että se pitää kokea itse. Joko hehkutin tarpeeksi?


Ihanaa alkanutta vuotta kaikille lukijoille. Toivon teille käsitöiden täyteistä vuotta! 


7 kommenttia:

 1. Tyylikkäät asusteet, aivan ihanat värit ja väriyhdistelmät :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana huivi ja mielettömän upeat värit! Tuo huivimalli näyttää juuri sellaiselta, josta olen itselleni haaveillut. Ihana setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi tämä huivi kovasti mietityttämään, kun ihastuin siihen niin kovasti ja haluaisin itsellenikin samantyylisen :) Miten paljon lankaa tähän huiviin meni suunnilleen per väri?

   Poista
  2. Kiitos, mukava kuulla. Itsekin juuri noihin väreihin ihastuin. En tullut laskeneeksi, paljonko mitäkin väriä meni. Minulla oli vyyhti muutakin väriä, mutta ainakin harmaata ja valkoista jäi kyllä reilusti jäljelle. Oranssia ja sinistä vähän vähemmän sitten. Toivottavasti auttaa yhtään tämä vastaus :)

   Poista
 3. Kiitos, kyllä auttaa! Juuri sain pääteltyä edellisen huivin niin nyt sitten vain uusien huivilankojen ostoon :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.