Ihanan harmaa

Mä tein neuletakin! Ihan ensimmäisen laatuaan. Ensimmäisen siis tästä neuletehtaasta. Ja varsin tyytyväinen olen.

Mitä:  Isabell Kraemerin Dexter-neuletakki (maksullinen ohje Ravelrysta)
Mistä: Svarta Fåret Ullgarn, hieman alle 300g 
Miten:  Pyöröpuikko 3,0 ja 3,5
Miksi: Omaan käyttöön


Tämä malli on  a i v a n ihana. Tiedän, viljelen paljon sanaa ihana (täällä blogissakin), mutta tämä on sitä sanan perimmäisessä tarkoituksessa. Harrastan harvoin saman ohjeen neulomista kaksi kertaa, jos ei lasketa tilaustöitä. Mutta tämä on ihan niin ihana, että tekisi mieli neuloa heti toinen samanlainen.  Ehkä eri värisenä, jos jopa kirkkaan värisenä?

Neule jäi inasen löysäksi. Onneksi pidän löysähköistä vaatteista ja tämä sopii jonon jatkoksi oikein mallikkaasti. No harm done here. Mitenköhän sitä oppisi, että oma käsiala on vähän löysempää kuin ohjeen mukainen ja puikkokoko pitäisi luultavasti olla hieman pienempi? Joo joo, mallitilkku...mutkun.
Villapaitoja olen neulonut aiemminkin ja olenkin aina sanonut, että niitä osaa tehdä vaikka aloittelija. Ihan tosi, suosittelen kokeilemaan. Neuletakit ovat jostain syystä jääneet tekemättä. Paitsi nyt. Nyt lähtee neuletakkitehdas käyntiin!

Eikä tässä mitään ongelmia ollutkaan, Isabell:n ohjeet ovat huikean hyvät ja selkeät. Kuitenkin ensimmäistä kertaa nappilistaa tehdessäni havahduin siihen, ettei se ehkä olekaan niin yksinkertaista kuin miltä saattaa näyttää. Tai ei se vaikea ole tehdä. Se on vaikea saada siistiksi. Nytkin yksi napinlävien väli jäi pisemmäksi kuin muut. Mutta olkoon, onpahan luonnetta tässä neuleessa sitten. 


Tuo helmineule sopii tähän kuin nenä päähän. Tuo pientä vivahdetta, muttei kuitenkaan vie huomiota liikaa. Ja sama helmineule-pätkä toistuu helmassa. Täydellistä.
Tarkimmat ehkä huomaa, että tässä neuleessa on myös vaatemerkki. Tai ompelumerkki, miten sen tahtoo sanoa. Tilasin niitä ennen joulua vaatimattomat 200kpl. Ettei heti lopu kesken. Tajusin sen ehkä vasta, kun pitelin merkkejä käsissäni, miten paljon niitä oikeasti on. Äkkiäkös sitä 200 neuletakkia tekee...eikun. 


Lanka on 100% lampaanvillaa. Kuinkas muutenkaan, villafaniksi kun tunnustaudun. Ja kuten yleensä, neule tuntui valmistuttuaan hieman karhealta. Vähän rupesi jo jännittämään, että voiko tätä pitää, mutta ah, kylvyn jälkeen se oli pehmeä kuin..no lampaanvilla kylvyn jälkeen on. 

Vielä kerran - i h a n a. 

14 kommenttia:

 1. Niin!! Kaunis!! :) Täytyy laitta ohje muistiin. Villatakit ja paidat on minulla vielä vähän sellasia pelottavia ja isoja juttuja. Mutta ehkä tässä olis yksi hyvä malli selättämään pelkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti! Ja Isabell:n ohjeet on mainioita villapaitojen ja neuleiden aloittamiseen, ovat niin selkeitä että ei voi hukkua matkasta :)

   Poista
 2. Ei ole ihana yhtään väärä sana tätä kuvaamaan :) Tosi nätti, lämpöisen ja mukavan näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli tuossa paukkupakkasilla jo kovassa käytössä :)

   Poista
 3. Se on ihana! Mulla on toinen Dexter työn alla, mainio malli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä munkin pitää sitten aloittaa se toinen. On se niin hyvä malli kuitenkin :)

   Poista
 4. Eihän tähän voi muuta sanoa kuin että se on IHANA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen ihan samaa mieltä! :)

   Poista
 5. Ihananihana takki! Tää Dexter on muutenkin mun Do it-listallani ja langatkin valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti tätä! Minäkin innostuin mallista niin, että parissa viikossa tuli valmista. Ei olisi malttanut lopettaa laisinkaan :D

   Poista
 6. Tämä on aivan ihana! En ole koskaan neulonut itselleni villatakkia tai puseroa. Kuvittelen, etten jaksaisi neuloa niin isoa työtä, mutta olishan tällainen aivan ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä yllättyy itsekin, etteivät nämä olekaan niin isotöisiä kuin luulisi. Ja sitä on niin innoissaan itselle valmistuvista uudesta vaatteesta, että puikot sauhuaa sen voimalla hyvinkin nopeasti ;)

   Poista
 7. Ihana! Ihan mahtava!

  Kyllä neuletakit on varmasti universumin paras vaatekappale. Niiden kanssa tästä kunniasta pääsevät mittelemään vain villasukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samaa mieltä. Ja se mittelö olisi tiukka mittelö se. Onneksi niiden ei tarvitse välttämättä mitellä laisinkaan ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.