Anni&Tom

Hyvät ystäväni tarjoavat aina yöpaikan, kun tarvitsen. He kutsuvat grillaamaan ja lähettävät kotiin oman kasvimaan antimien kanssa. Heidän kanssaan reissataan ja lainataan reissutarvikkeita. Tällä kertaa lähdin vaellusreissulle ystäviltäni lainaamien tarvikkeiden turvin. Ja lupasin hyvitykseksi heidän toiveidensa mukaiset villasukat.


Mitä:  Anni-sukat (ohje Niina Laitisen September-socks
Mistä: Rintalan Luomutilan Ilo ja Suru -sukkalanka 
Miten: Varpaista varteen kaksi sukkaa kerralla, Knit Pro -pyöröpuikot 3,0
Miksi: Hyvälle ystävälle 

Anni on luontoihminen. Toiveena oli pitkät palmikkosukat luonnonläheisin värein. Langaksi valitsin suomalaisen luomulampaan villasukkalangan. Ei ehkä paras valinta palmikkosukkiin, myönnettäköön, mutta toisaalta näistä tuli hellyttävän pörröiset ja hieman utuiset. Lanka kului viimeistä senttiä myöten loppuun, kiitos kaksi sukkaa kerralla varpaista varteen -tekniikan. Monsteri sanana, mutta itselleni tehokkain keino tehdä sukat nopeasti ja mielekkäästi valmiiksi. 


Mitä:  Tom-sukat (oma perusohje)
Mistä: Cascade Heritage 
Miten: Varpaista varteen kaksi sukkaa kerralla, Knit Pro -pyöröpuikot 2,0
Miksi: Hyvälle ystävälle 

Tom toivoi ohuita merinovillaisia sukkia vaellus- ja moottoripyöräkenkiin käytettäviksi. Väritoiveina oli kirkkaan punainen. Cascade Heritage -sukkalanka on tähän asti törmäämistäni merinosukkalangoista laadukkain, kestävin ja ihanan pehmeä. Pakko silti sanoa, että koon 44 villasukkien tekeminen 2,0 koon puikoilla alkoi jo hieman maistua puulta loppuvaiheessa. Langan pehmyt tuntuma antoi onneksi paljon anteeksi. Ja edelleen ylistyslaulu kaksi sukkaa kerralla -tekniikalle. Halleluja, sanon minä. 

 Hyvillä mielin luovutin kesän ties kuinka monennissa grillijuhlissa uunituoreet sukat saajilleen. Ja kehtasin vielä velvoittaa jalkamalleiksi.3 kommenttia:

  1. Ihanat! Upeat! Onnelliset ystävät, te kaikki! :D

    VastaaPoista
  2. Ihania sukkia. (: Miten harmaat palmikkosukat ovatkin aina niin kauniita!

    VastaaPoista
  3. Oi mikä hyvän mielen postaus! Ihanat sukat ja niiden tarina.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.