Ensimmäisen kerran toisen kerran

Viimeksi, kun neuloin neulepaitaa, kerroin, etten kovinkaan usein neulo samaa ohjetta toistamiseen. Tämä neule oli kuitenkin poikkeus, sillä ohje oli niin ihana (taas se sana tulee tänne) ja malli hyvin mieleinen, että pakkohan se oli tehdä toisenkin kerran. Tällä kerralla paita valmistuikin jo aika rivakasti. Muistaakseni itse neulontavaihe kesti noin viikon, hiihtolomaviikon. Päättelyt ja viimeistelyt ottivatkin sitten noin...kaksi kuukautta. Ups.

Mitä:  Isabell Kraemerin Dexter-neuletakki (maksullinen ohje Ravelrysta)
Mistä: Isager Merilin  
Miten:  Pakko myöntää, etten enää muista. Luulisin, että 3,0 ja 3,5. Ehkä? 
Miksi: Toistamiseen omaan käyttöön Taannoin ennen hiihtolomaa (huh, kuka niin kauas enää edes muistaa?) Kerässä oli Isagerin langat alennuksessa. Rohmusin ostoskoriin lähes kaikista Isagerin langoista paidan verran keriä, kunnes onneksi tulin järkiini. Niinkin käy joskus. Laitoin ihan sähköpostilla viestiä Kerän väelle, että apuva, päättämätön neuloja kaipaa apua. Sain pian vastauksen, jossa ehdottamaani Dexterin neuleohjeeseen suositeltiin esimerkiksi Merilin-lankaa. Nappiehdotus! Kyllä Kerän väki osaa. 

Metallinapit on ostettu Titityystä.


Viime kerrasta poiketen, tein koetilkun. Olen nyt (ehkä) oppinut läksyni, sillä se kannatti taas. Sain koosta hieman pienemmän ja paremmin päälle istuvamman kuin viime kerralla. Hihojen pituuttaa vielä mietin. Niitä voisi muutaman sentin vielä pisentää. Mutta on tämä näinkin erittäin käyttökelpoinen neuletakki. 


Merilinin myötä ihastuin pellavaan. Olen yrittänytkin metsästää nyt sopivaa pellavalankaa kesäneuleisiin. Onko ehdotuksia? Mitään mallia ei, tapani mukaan, tietenkään ole vielä mietitty. Kunhan inspiroidun tästä pellavasta ensin. Kyllä se malli sieltä sitten tulee aikanaan. Sitä ennen on vielä villaisia neuleita tiedossa. 

Kaunista kevätviikon alkua! 

- Sanna 

11 kommenttia:

 1. Miten kaunis. Tuo väri taitaa olla yksi minun lemppari Merilinistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin tuohon väriin. Ei ihan sininen, eikä ihan turkoosikaan. Jännän vivahteikas ja siksi niin mielenkiintoinen :)

   Poista
 2. Mun on kans pakko saada oma Dexter. Itse asiassa mulla on jo kahdet langat varattuna tuota ohjetta varten. Toinen langoista BC Garnin Allino, joka on puuvillan ja pellavan sekoitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dexterillä on semmoinen vaikutus, että jokainen haluaa omansa. Kiitos lankavinkistä, katsastanpa tuon Allinon!

   Poista
 3. Onpas hieno takki! Ja hyvä väri, ja sitten vielä ihan mahtava kombo tuon topin kanssa. Aijai. Täällä sitä vaan kuolataan toisten neuleita, vaikka töitäkin voisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Kurkkiminen on näin maanantaina ihan sallittua, että välillä käydään kurkkimassa neuleita. Jaksaa alottaa viikon uusin voimin :)

   Poista
 4. Todella kaunis neuletakki! Aivan ihana tuo lanka ja sen sävy. Pinnasta tulee kauniin eläväistä. Takin malli on sopivan yksinkertainen minun makuuni, mutta silti sopivasti yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin ihan hullaannuin tuohon langan elävään pintaan. Suosittelen kyllä Meriliä kokeilemaan. Ja takkia tietenkin myös :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.