Karamelli

Minun karkkipäiväni käsitän eri tavalla kuin valtaosa väestöstä. Karkkipäiväni sisältö on usein kuitupitoisempaa kuin se suuhun laitettava sokerikasa (jota en yhtään yritäkään väittää välttäväni). Tämä karkki on kuitenkin jalkoihin sopivaa.

Jyväskylään on nimittäin avattu uusi lankapuoti! Se on aina virkistävää, ja varsinkin kun tuo lankapuoti on ihan kivenheiton päässä. Tuo lyhyt välimatka voi koitua pian kohtalokseni, mutta elämässä täytyy olla riskejä, eikö?

Lankapuoti Neuloosi sijaitsee Kauppatorin laidalla, parin korttelin päässä Jyväskylän "ydin"keskustasta (se, joka Jyväskylää tuntee, tietänee, että tuo "ydin"keskusta käsittää tasan Kävelykadun, ei mitään muuta). Hyllyistä löytyi monta minulle vierasta lankamerkkiä, mutta erityisesti ilahduin Suomenlampaan villalangoista sekä Austermann Stepistä, josta on hyvää vauhtia kehkeytymässä sukkalankalemppari. Sitä saan vihdoinkin läheltä, silloin kun sukkavimma iskee. Koska sehän iskee ja kovaa.

Mutta itse sukkiin! Lankamerkki oli minulle vieras, mutta sen värit huusivat hyllyssä nimeäni (ettekö ole ikinä kuulleet lankojen puhuvan? Välillä tuntuu, että lankakauppiaat opettavat ne puhumaan hyllyssä asiakkaille...). Lanka osoittautui mielenkiintoiseksi, mutta varsin kelpo kumppaniksi. Värit vaihtelevat hauskasti langan säikeissä ja tekevät pinnasta elävän. Noms.

Mitä:  Perussukat (oma malli) 
Mistä: Wendy Roam 4ply (75% superwash villa, 15% polyamidi) 
Miten:  Varresta varpaisiin sukkapuikoilla 2,0
Miksi: Karkkipäivän kunniaksiOlen siirtynyt lähes kokonaan päättelemään sukkien kärjet silmukoimalla (näkyy hyvin ylemmässä kuvassa). Alunperin opin sen Cookie A:n Sukkia.Rakkaudella -kirjasta, jossa on hyvät kuvalliset ja suomenkieliset ohjeet aiheeseen. Seuraavaksi meinasin kirjoittaa tähän, että kyllähän netistä hyviä ohjeita löytyy, esim. täältä ja täältä, mutta hei, ei muuten löytynytkään. Että jos tiedätte, missä on hyvät (mieluiten kuvalliset) ohjeet villasukan kärjen silmukoimiseen neulan avulla, linkkivinkkejä otetaan vastaan.

Mutta se silmukointi. Aluksi haastava, minulla ei ollut mitään hajua, mitä tein ja miksi, mutta kyllä se lopulta tähänkin puupäähän meni perille, miten tuo tekniikka toimii. Silmukoimalla sukan kärjestä saa hyvin siistin ja ainakin omaa silmää miellyttävän. Eikä muuten purkaudu suuntaan tai toiseen. Ja mikä parasta, päättelyneula on tässä kohtaa otettava esille, joten loputkin langanpäät tulee samalla pääteltyä. Jee, ylistys silmukoimiselle! (tämähän ei siis ole mikään uusi juttu, tulen perinteisesti näiden tekniikoiden kanssa vain noin vuosikymmenen myöhässä)


Näillä sukilla on tepsuteltu tässä jo tovi ja hyvin me tullaan toimeen, karamellisukat (joiden kärjet on silmukoitu) ja minä. Niin, ja tämä ei ollut maksettu mainos. Ihan itse maksoin lankani karkkirahastostani. Haluan vain jakaa lisääntyvien lankapuotien ilosanomaa muillekin.Aurinkoisia kevätpäiviä!

- Sanna

6 kommenttia:

 1. Asut vissiin Jyväskylässä? :D Mun on pitänyt jo pitkään käydä tuossa samassa puodissa, mutta jotenkin se on aina unohtunut. Vaikka Titityystä tykkäänkin, on hyvä jos lankakauppoja olis enemmän niin hinnatkin pysyis ehkä kohtalaisena tai ainakin kilpailutettuna! :)

  Kattelin (oisko ollu Facesta?) jo näitä sukkia ja lankaa, että on kyllä kivanvärinen! Ihanan keväinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, puotia suosittelen :) Uudet lankakaupat ei ikinä ole pahasta (paitsi ehkä rahapussille, mutta se onkin sitten oma tarinansa).

   Poista
 2. Todella hyvän näköinen lanka!

  minä opin tuon päättelyn Puikkomaisterin sukkakirjasta, mutta se tehdään kyllä puikoilla. Välillä nurjaa, oikeaa, nostellaan, tiputetaan ja ties mitä kaikkea. Olen joka kerta joutunut kaivamaan ohjeen esiin kun päättelen, mutta nyt en muuta suostu enää käyttämään. Ei tosiaan purkaudu ja siitä saa yllättävän siistin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, päättelyn voi tehdä myös puikoilla. Minä olen vasta tähän neulan avulla silmukointiin tutustunut. Pidän tosiaan siitä, että samalla tulee pääteltyä muutkin langat ja sukat saa kertaheitolla valmiiksi :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Näissä on kyllä jalat viime aikoina viihtyneet :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.