Ota 1, maksa 2

Näin meni melkein tämän mekon kanssa. Tämä oli ensimmäinen Mekkotehdas-mekkoni. Ompelin sen yhdeltä istumalta. Se oli ihan kiva. Iso, löysä, vähän roikkuva, hiukan omituinen ja niin edes päin. Mutta se oli ensimmäinen ompelemani (suhteellisen käytettävä) mekko ja siitä tuli rakas.

Sittemmin pääsin vähän enemmän niin sanotusti ineen tähän ompelumaailmaan. Ja aloin arvioimaan ompelujälkeäni. Yök. Saumurin (joka ei silloin ollut niin tuttu kaveri) jälki oli epätasaista ja kurkisti joka sauman välistä. Muutama muukin sauma oli vähän sinne päin. Kun pakko oli ommella hullun kiilto silmissä. Eikä mitään olla sittemmin opittu siitäkään.

No mutta. Tein ratkaisun. Mekko purkuun. Kaikki saumat auki ja eikun uusiksi. Ei siitä vieläkään ihan täydellinen tullut. Kaula-aukko jäi hurjan avaraksi, koska jouduin sitä alkuperäistä saksimaan aika huolella. Ihan sama. Minä viihdyn tässä mekossa mielettömän hyvin. Kangas on aivan ihana ja taskut. Voi taskut!

Mitä:  Kaksi kertaa saksittu Aino-mekko (kirjasta Mekkotehdas aikuisille) 
Mistä: Eurokankaan tweedmainen college 
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla
Miksi: Vaihtelevalla menestyksellä, mutta sitäkin suuremmalla sydämellä 

Ylläripyllärinä olen ommellut muutakin kuin mekkoja! Kokeilin, kuinka sujuisi tällaisen helppoakin helpomman trikoojakun ompelu. Tuo helppoakin helpompi oli käsityölehden mielipide. Oma mielipiteeni on jotain ihan muuta. Eihän tässä montaa palasta ollut, mutta kaulus tukikankaan kanssa oli ihan uusi juttu ja helman piilo-ommel vasta siansaksalta tuntuikin. Ja aivot nyrjähtivät, kun yritin selvittää, miten ihmeen  päin se kangas pitää taitella, ettei tikki näy oikealla puolella. Mutta eipä muuten näy! Taas yksi level up minulle ompelun saralla. Että tässä teille myös "helppoakin helpompi" jakku. 

Mitä:  "Helppoakin helpompi" jakku (ohje ja kaavat Suuri Käsityö 5-6/2016) 
Mistä: Nosh:n luomupuuvillajersey
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla
Miksi: Ylläripyllärinä

Ja pakko vielä loppuhöpötykseksi sanoa, että olen Nosh-rakastunut. Ihania kankaita. Super laadukkaita. Minä olen laadukkaiden asioiden ystävä ja etenkin luomuasioiden ystävä ja Nosh täytti vaatimukseni. Suosittelen. Ihan taas oma mainos, ei liity mitenkään mihinkään. 


8 kommenttia:

 1. Kavensitko Ainoa yhtään helmasta? Olen kerran tehnyt ohuesta trikoota tämän ja se ei ollut hyvä. Tässä näyttää hyvälle, toimii varmaan paremmin college vahvuisena. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kavensin helmaa kyllä. Tosiaan savusaumat on ommeltu kaksi kertaa, siinä on mennyt muutama sentti. Lisäksi tein taakse vielä takakeskisauman, josta otin sieltäkin muutaman sentin pois.

   Poista
 2. Kaunis blogi sinulla... Hienoja kuvia ja upeita töitä! Sellainen vieno pyyntö olisi, että voisikohan sinut löytää myös bloglovinista? ~Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minäpä tutustun blogloviniin ja uskon, että onnistun sinnekin liittymään :)

   Poista
 3. Hienoja ovat, molemmat! Varsinkin tuo mekko, ihana malli ja väri.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on ihana mekko ja ihana auringonkukan väri! Valmis mekko näyttää tosi upealta ja niin myös jakku. Minulta puuttuu vieläkin tuo Mekkotehtaan toinen kirja, joten en ole päässyt kaavoja testaamaan. Olen entistä vakuuttuneempi siitä, että se kannattaisi hankkia.

  VastaaPoista
 5. Eipä olisi tullut mieleen toteuttaa Ainoa collegesta, mahtava idea! Ja niin kaunis mekko taskuineen päivineen. Myös jakku vaikuttaa mainiolta, osaisinkohan miekin? Täysin samaa mieltä Noshin kankaista, varsinkin joustocollege on upea materiaali :)

  VastaaPoista
 6. Jakkuhan on tosi kiva (piti oikein kaivaa kyseinen lehti ja tarkistaa malli)! Ja ihana mekko! Ja ne taskut!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.