Sukkia - Sockor

Kai vielä voi esitellä joululahjoja? No, täältä tulee silti.

Sukat jokaiselle perheenjäsenelleni. Yritin painottaa lahjojen annon yhteydessä, että tästä ei tehdä joka vuotista perinnettä, muuten on neuloja kovilla. Tämä sukkasato oli silkka vahinko. Syksyn mittaan teki mieli neuloa sukkia. Perussukkia eri väreillä ja raidoilla. Siitä nämä syntyivät.Mitä: Sukkia. Suurin osa omalla perusmallilla. 
Mistä: Jämälankoja: Drops Fabelia, Novita Nallea, Austermann Steppiä
Miten: Pyöröpuikoilla varpaista varteen 
Miksi: Perheenjäsenten jäsenille (eh heh)


Syksyn suosituin sukkamallini oli selvästi paksuilla raidoilla tehdyt sukat. Nappasin usein esimerkiksi matkalle mukaan kolme fingering-vahvuista lankakerää, joista oli helppo tehdä raitasukat. Koska olen laiska kerimään lankaa, mutta haluan tehdä kaksi sukkaa yhtä aikaa, keksin aloittaa sukat eri värisiltä keriltä ja vaihtaa raitalankojen väriä eri tavalla kummassakin sukassa. Näyttävät silti parilta ja laiska langankerijä pääsee helpolla. Näpsäkkää. Loppusyksystä löysin Tampereen reissulla pari Schoppelwollin Zauberball-kerää ja pakko oli niitäkin kokeilla raitasukissa. Kaverina ärtsyn värisellä Zauberballilla on valkoinen Fabel. Sukista tuli ihan jees. Olisi vain pitänyt olla vielä pienemmät puikot, mutta olen ottanut periaatteen, että minähän en neulo 2,0 pienemmillä puikoilla. Sillä mentiin. Keltaoranssit sukat on Trekking XXL:stä neulotut Petäjä-sukat. Sekin on malli, joka on helppo aloittaa ns. lennosta. Eli silloin kun laukun pohjalta löytyy lankaa ja puikot, jotain on neulottava, mutta ei jaksa sen enempää ajatella.


 Ja yleisiä neulekuulumisia tältä verkkaiselta bloggaajalta: Neulottu on, joka päivä. Joka päivä jotakin eri neuletta. Tai aloitettu uusi neule. Tai purettu vanhaa, joka meni pieleen. Tai ostettu lisää lankaa. Tehokasta.8 kommenttia:

 1. Vau miten ahkera olet ollut! Tuollaisen satsin kun ahkeroisi joka jouluksi... ;)
  Täälläkin on harrastettu tuota purkamista ja työstä toiseen vaihtamista. Olen ehtinyt kokeilemaan tuohon tekeillä olevaan perus villasukantekeleeseen noin viittä eri resorivaihtoehtoa, kahta eri kantapäätä ja kahteen kertaan olen neulonut sukan jo kärkikavennuksiin saakkakin - kunnes taas olen päättänyt purkaa. No, nyt ollaan taas jo kantapäässä, että ehkä ~15 kerta toden sanoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että muillakin on samanlaisia tuuliviirin ominaisuuksia ;)

   Poista
 2. Onpa ihana kuva tuo, missä kaikilla on lahjasukat jaloissa. :) Ja parikymmentä paria viime jouluksi lähisuvulle tehneenä yhdyn tuohon, että ihan perinnettä siitä ei tule. :D Sen verran hommaa. Kauniita sukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edit: toissa jouluksi siis. Vaikka tuli niitä tänäkin vuonna tehtyä... :D

   Poista
 3. Oi! Tukku sukkia on suurta rakkautta! Teillä asuu onnellinen perhe. <3

  VastaaPoista
 4. Ihania sukkia! Mikä onnekas perhe teillä on <3

  VastaaPoista
 5. Ihania,yhteensointuvia töppösiä<3

  VastaaPoista
 6. Miten kivoja sukkia! Niin piristävän erilaisia kaikessa "simppeliydessään". :) Ja tosiaan, ihana kuva tuo yhteiskuva sukista.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.