Pyöreitä täyttävälle

Onpas nyt, jo toinen vauva-aiheinen postaus peräkkäin. No huh. 

Miehen siskon lapsi täytti muutama viikko sitten pyöreitä. Pyöreän yhden vuoden. Sen kunniaksi oli tehtävä jotain ihanaa. Itseasiassa kaino pyyntö sieltä suunnalta olikin tullut, josko saisi samanlaista tuubihuivia kuin päivänsankarin pikkuserkulle olen aiemmin neulonut. No tietty. Halusin ympätä mukaan vielä jotain muutakin, että lahjassa on edes jotain yllätystä. Kun yksivuotiaat eivät yleensä ylläty mistään...

Mitä: Tuubihuivi (oma malli) ja tupsupipo (ilmainen ohje täältä)
Mistä: BC Garn Silkbloom Fino, yhteensä vajaa 100g + pieni nöttönen Dropsin Alpaca tupsuun
Miten: Huiviin bambupyöröt 4,0 ja pipoon Knit Pro -sukkapuikot 2,5 
Miksi: Pyöreitä täyttävälle 


Tuubihuivin tein kaksinkertaisella langalla ja isommilla puikoilla perus helmineuletta. Lopuksi ompelin huivin päät yhteen, ja huivista tuli tuubimuotoinen. Ei uskoisi, mutta purin huivin noin kymmenisen kertaa. Ensin siitä tuli liian leveä, sitten liian kapea. Jossain kohtaa päätin vaihtaa puikkokokoa, mutta se olikin huono idea. Purin sitten ja vaihdoin takaisin. Tähän voisi kirjoittaa jo motoksi muotoutuneen lauseeni: "Mikä koetilkku?". Että näin.

Lanka sen sijaan oli kuin kullattua pumpulia. Siis huikean pehmeää. Kävinkin Jyväskylän Titityyssä puristelemassa lankaehdokkaita hyvän tovin ennen kuin käsiisi sattuivat viimeiset kerät tätä lankaa. Se oli rakkautta ensi puristelulla (ehheh). Ei kutita herkimmänkään lapsen kaulaa tai naamaa ja neuloja oli taas taivaassa tätä neuloessaan. Win-win -tilanne siis.


Pipon ohjeessa oli uusi tekniikka tuttavuus: Long Tail Tubular Cast on. En edes yritä miettiä, mitä tuo voisi suomeksi olla. Mutta tuo aloitustekniikka teki pipon resorista entistä joustavamman eikä se kiristä, vaikka kuinka venyttelisi ja vanuttelisi. Aloitus oli vielä helppo tehdä. Videon avulla tämäkin toope sen ymmärsi. Taitaa tästä lähin kaikki pipot saada tuollaisen aloituksen.


Pipo lähti muiden juhlijoiden kanssa matkaan ja sai kuulemma hyvän vastaanoton sekä sankarilta itseltään, että hänen äidiltään. Me happy! 


4 kommenttia:

  1. Oi aivan ihastuttava setti! Tuubihuivin kuvio on todella kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Helmineule on suosikkini sen kaikessa yksinkertaisuudessaan :)

      Poista
  2. Voi, mikä ihana lanka! Tuo aloitustekniikka pitää googlettaa. Inhottavia semmoiset kiristävät tai retkottavat reunat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti! Napakka, mutta hämmästyttävän joustava tuli tuosta reunasta.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.