Lahjat kahdelle pienen pienelle miehelle

Kummipojan piti saada syksyksi jotain lämmintä ja kummitädistä muistuttavaa päällensä. Novitan Nalle-langan iiiiihanan keltainen sävy inspiroi heti.


Junasukat on aina hyvä lahja vauvalle kuin vauvalle. Alkuperäinen ohje on täältä. Samalla sivulla on myös sukkien söpö tarina, jonka voi liittää vaikka lahjan oheen.

Pipon ohje on ilmainen ja Ravelrysta, mutta ajattelin olla reipas ja kirjoittaa sen tähän myös suomeksi. Here we go!

Vauvan lettipipo [OHJE]


Tarvitset:
  • vauvoille sopivaa  lankaa (itsellä meni reilu 50g)
  •  pyöröpuikot 40cm ja sukkapuikot valitsemassasi koossa
  •  palmikoihin apupuikko tai kuten minä teen, käytän näin pieniin palmikoihin hiuspinniä

Luo 98 silmukkaa pyöröpuikoille ja liitä kierros varovaisesti yhdeksi. Aloita kuvion neulominen:

2 oikein, 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin, 4 oikein, 2 nurin

Neulo näin kierroksen loppuun ja vielä kuusi kierrosta. Seitsemännellä kierroksella aloita palmikko:

2 oikein, 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin, käännä palmikko * , 2 nurin

* Ota 2 silmukkaa apupuikolle odottamaan ja neulo seuraavat silmukat oikein ja sen jälkeen apupuikolla odottavat silmukat oikein. (Kuvallinen ohje mm. täällä)


Jatka näin kääntäen palmikko joka 7. kierroksella, kunnes kappaleen korkeus on n. 13cm. Aloita kavennukset palmikkokierrokselta seuraavasti: laita palmikon kaksi ensimmäistä silmukkaa odottamaan apupuikolle, neulo seuraavat kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tämän jälkeen neulo myös apupuikolla olevat kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tee näin joka palmikon kohdalla. Kierroksen lopussa sinulla pitäisi olla 84 silmukkaa.

Neulo kaksi kierrosta kuvion mukaisesti (oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin). Aloita toinen kavennuskierros: 2 oikein, 2 nurin yhteen. Jatka näin kierroksen loppuun asti ja sinulla pitäisi olla 63 silmukkaa jäljellä. Neulo yksi kierros kuvion mukaisesti. 

Aloita kolmas kavennuskierros. 2 oikein yhteen kierroksen loppuun asti. Jäljellä pitäisi olla 21 silmukkaa. Kavenna jokaisella kierroksella 2 oikein yhteen, kunnes silmukoita on kaksi jokaisella puikolla. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Valmista tuli! 

Viimeistele kevyesti höyryttämällä. Tee tupsu niin halutessasi. Minä halusin, kuten kuvasta näkyy :)Toiselle pienelle miehelle tein samaiset junasukat ja pipon Novitan ohjeella.

Pakkohan nämä oli vielä paketoida yhtä ihanasti. Lopputulos (tovin lattialla ähellyksen, paperisilpun ja teippikaaoksen jälkeen) on tässä:Kortin tein samassa innostuksen puuskassa tulostamalla Googlettamani (baby boy free printable card tms.) kuvan pahville. Tämä menee baby shower -lahjaksi ensi viikonloppuna tulevalle mammalle. Toinen setti on muutenvainlahja ihanalle kummipojalle.

Syysiloa!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.