Anoppi

Anoppi pääsi pingottumasta ja oli kasvanut oikeisiin mittoihinsa. Meinasi nimittäin jäädä hieman lyhyeksi. Onneksi pingottamiseen voi aina luottaa. Reilusti nuppineuloja ja kunnon venytys ajaa asiansa. Selkeyden vuoksi tämä huivi meni pyöreitä täyttävälle anopille. Ei hätää.

Niin se kevät herättää huivihimon (hihi, mikä sana!) tähänkin neulojaan. Mutta kyllä sukkiakin vielä tulee. Ihan villaisiakin. Tulee taatusti vielä läpi kesän.


Mitä: Anoppi (ohje Ravelrysta)
Mistä: Drops Alpaca 
Miten:  bambupyöröt 3,0
Miksi: anopille pyöreiden kunniaksi 






Anoppi paketissaan

Eiku

Lankasataman Katja muisti minua maaliskuisella paketilla. Lähdin tikuttelemaan tätä huivia jo heti maaliskuun alussa, mutta (kröhöm) tein tapani mukaan miljoonaa projektia samaan aikaan. Mutta kyllä tämäkin otti ja valmistui. Oli muuten täydellinen tv-neule. Ei tarvinnut kaavoja tuijotella ja lanka soljui mukavasti puikoilla.

Sananen vielä langasta. Tässä yhdistyy superwash-villa, puuvilla, polyamidi ja polyesteri. Pakko myöntää, että hieman nuo tekokuidut jännitti aluksi. Sellainen muovinen lanka on niin plääh. Mutta hei! Tässä ei ole tippaakaan muovin kitinää ja nitinää (,jota nykyään löydän myös ennen niin hyvästä Nalle-langasta...). Ensifiiliksenä käsissä tuntuu kevyen viileä puuvilla, mutta kaulassa tuo villa tuo oman lämpimän otteensa. Testattu on. Takatalvi kävi täälläkin.

Erittäin tyytyväinen olen uuteen huiviini. Ja lankaan. Ja Katjaan. Ja kaikkeen muuhunkin tällä hetkellä. Kevät puree tähän neulojaan nyt ja kovaa.


Mitä: Eiku-huivi (ohje Ullasta)
Miten:  bambupyöröt 3,5 
Miksi: testing, testing...  








/ Langat saatu blogiyhteistyön merkeissä / 

Keltainen toukokuu, mikset sä jo tuu?

Keltainen tuli, toukokuu ei. Kevät vetää hurjalla kiireellä eteenpäin pientä ihmistä kuin härkää narussa. Tässä on jos jonkinmoista projektia käynnissä, yhtenä niistä mainittakoon semmoinen pieni gradu. Ja välillä tuntuu, että neulon kuin hullu iltamyöhäisellä (nollaan gradun täyteisiä aivojani) eikä mikään valmistu. Ei varmaan valmistukaan, jos purkaa kaiken kiukkupäissään heti, jos jokin menee vähän pieleen.

Otin sitten kotoisia kuvia. Keltainen, yksi ehdoton lempivärini, hiipii aina silloin tällöin salakavalasti sisustukseen. Annan sen hiipiä. Varsinkin auringonsäteiden lisääntyneen määrän myötä, se sopii tänne kuin nappi silmään.









Ehkä uskallan vähän myös vilauttaa keskeneräisyyttä. Hän on lähes valmis huivi, menossa lahjaksi puolivuosisadan ikään ennättäneelle anopille. Tällä hetkellä hän kuivuu vessassa pingotettuna retkipatjaan. Siis huivi, ei anoppi. Tapaatte myöhemmin, kun hän on toipunut käsittelystään ja uskaltaa tulla päivänvaloon (edelleen kyse huivista).




Pienille kuninkaallisille

Lähden viikonloppuna Helsinkiin vierailemaan ystäväni luona, jolla on kaksi ihanaa, alle 3-vuotiasta lasta. He ovat oikeita persoonallisuuksia. Tämä pipo muistuttaa jollekin pilvenreunaa (meinasin jopa laittaa otsikoksi "pienille pilvipäille", mutta koska oli kyse lapsista ja yleisestä sivistyneisyydestä, jätin sen sitten välistä), mutta minusta se on selvästi kruununreunus. Pienet kuninkaalliset saavat viikonloppuna painaa lämpimät kruunut päähänsä.


Mitä: Little Scallops -pipo (ohje Ravelrysta)
Mistä: vanhat merinovillalankojen jämät + keltainen Regian sukkalangan loppu kaksinkertaisena
Miten:  bambupuikot 3,5 ja 3,0
Miksi: tuliaisiksi Helsingin kuninkaallisille  






Viimeisessä kuvassa myös kolmas pipo. Näin käy aika usein. Samaa mallia tulee muutama liikaa, usein minulla on kolme sukkaa per sukkapari. Kun jokin siinä ensimmäisessä menee pieleen, mutta pakko silti tehdä se loppuun asti. Vasemman puoleisessa en ollut tyytyväinen käsialaani enkä kuvion selkeyteen. Tulipa harjoiteltua.

Luovuuslapaset

Mulla on selvästi pakkomielle nimetä näitä käsitöitä rimmaavasti (esimerkiksi Sannan sukatVilukissan villasukat). Ne vaan tulee jostain. Ehkä se on sitä luovuutta...tai sitten ei...


Mitä: Luovuuslapaset (peruslapaset intialaisella peukalokiilalla) 
Mistä: luovia kerien loppuja
Miten:  koivupuikot 3,0
Miksi: inspiraationa ja väriterapiana 

Tuo intialainen peukalokiila on tullut jäädäkseen. Se sopii ainakin omaan peukaloon täydellisesti. Hieman jäi harmittamaan tuo raitojen vaihtumiskohta. Olen ennenkin käyttänyt Dropsin päättelytekniikkaa raidoittaessa, mutta minä saan kyllä semmoisen sahalaidan aikaiseksi värin vaihtumiskohtaan, että se kyllä näkyy ja tuntuu. Onko vinkkejä siihen? 






Nämä piristää loskaisina ja harmaina kevätaamuina, kun ennen auringonnousua pitää lähteä koiran kanssa lenkille. Kyllä neulojan kelpaa. 

Kauluri

Mieheni kaulaa paleli, ja usein saan kauppareissulla kuulla, miten tuuli puhaltaa takin kauluksesta sisään eikä kaulahuivi riitä. Asia piffi, täältä pesee. Pari kerää Dropsin Alpacaa (on muuten tämän talven aikana noussut omaksi lempilangakseni!), pyöröpuikot ja muutama rauhallinen tv:n ääressä vietetty ilta. Tadaa. Eipä puhalla tuuli enää. 


Mitä: Kauluri (ohje Ravelrysta
Mistä: siniturkoosi Drops Alpaca n. 100g  
Miten:  Bambuiset pyöröpuikot, muistaakseni 3,0
Miksi: kevään kylmiin tuuliin 





Vilukissan villasukat

Näinhän se menee. Minä neulon elämäni paksuimpia ja lämpimimpiä villasukkia ja ulkona lämpötila alkaa  hipomaan kymmentä astetta. Lumi sulaa ja kevättakki on kaivettu esille. No, minä en pienistä lannistu.

Ystäväni äiti kainosti kyseli, mikäli viitsisin kutoa hänelle villasukat vanhojen, reikäisten tilalle. Miten onkin mahdollista, että tuttavapiirissäni on vielä joku, joka kulkee reikäisissä villasukissa?? Asia piti korjata heti.

Toiveena oli lämpimät sukat. Jalkoja kun kuulemma palelee takkatulenkin ääressä. Muulla ei ollut väliä, lämmittää piti. Selvähän se. Yhdistin villasukkalankaa ja alpakkalankaa, kudoin sukat tuplalangalla. On muuten lämpimät!


Mitä: Vilukissan villasukat (malli Novitalta)
Mistä: harmaa Viking Vilma ja vaaleanruskea Drops Alpaca 
Miten:  Varresta kärkeen, koivupuikot 3,0
Miksi: akuuttiin tarpeeseen 





Hieman on isot mallini siroihin jalkoihin, mutta menköön. Alempi kuva huokuu lämpöä kaikin puolin. Toivotaan, että sitä tarvitaan vielä tänä talvena. Mutta nyt, takaisin loskasäähän!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.