Kesäjuhlintaa

Avopuoliso meni ja valmistui ja juhlia vietettiin viikonloppuna meidän pienessä asunnossa. Eväät tein itse - kauhealla paniikilla tietenkin - mutta ne maistuivat ja kaikki oli tyytyväisiä emäntää myöten.


Juhlien teema oli värikäs ja kesäinen

Kuvaaja otti kuvat tietenkin vasta, kun puolet eväistä oli syöty

Pienin perheenjäsen väsähti kesken juhlahumun





Vanha rakas kylttini kertoo kaiken tarpeellisen keittiöstäni :)




Asiasta peltipurkkiin. Löysin kirpputorilta hyvin huokeaan hintaan kolme ihanaista purnukkaa. Kerran jo kävelin hyllyn ohi, mutta lopulta oli pakko palata ja hakea purkit omaksi, vaikka kaapit jo valmiiksi niitä pursuilevatkin. Mielenkiintoista on tämä purkkien merkki "Oka Oy", josta en Googlen avulla löytänyt vielä tietoa lähes ollenkaan, mutta ystäväni vinkkasi, että kyseessä voisi olla vanha suomalainen kahvimerkki. Oli miten oli, purkit ovat vanhat ja kauniit.







Kesämattoja ja keskeneräisiä töitä

Virkkausinto jatkuu. Nyt olen innostunut soveltamaan viime postauksen kattausliinojen ohjetta mattoihin. Toimii! Olen tosiaan vielä aika uusi tässä maton virkkausmaailmassa, mutta tällä ohjeella olen itsekin päässyt kiinni itse asiaan.

Mökille valmistui viemisiksi kaksi "juhannus"mattoa. Väri ei tosin ollut ihan juhannukseen sopiva, mutta lankakaupan alekorista löytyi niin houkuttelevalla hinnalla tätä kudetta, että eihän sitä voinut vastustaa.




Ainoa haaste tässä hommassa on tämä kuteiden ainainen selvittäminen. En tiedä, johtuuko se omasta logiikan puutteesta vai mistä, mutta aina onnistun saamaan koko vyyhdin täysin sekaisin ja päädyn lattialle tuntitolkulla setvimään sitä.




Tässä kurkkaus viime postauksessa mainitsemaani "Ruori-mattoon". Harmikseni keksimäni ohje ei ihan toiminutkaan niin kuin piti, ja matto alkaa muistuttamaan jostain syystä soikiota ja se menee reunoista kurttuun. Pöh :( Ajattelin purkaa koko roskan ja aloittaa alusta, sitten kun intoa taas löytyy.



Periaatteessa kuvio näyttää ihan hyvältä...



...mutta ruttuun menee :((

Näiden lisäksi innostuin virkkaamaan (yllätys yllätys) tiskipyyhkeitä. Tiskiräteistä olen hetkeksi saanut tarpeekseni ja niin taitaa olla kaikki läheisenikin, koska kukaan ei niitä enää tarvitse. Kokeilin sitten Blend Bamboo -langasta kivalla mallilla pyyhettä. Kuten näkyy, sekin on vielä kesken, mutta ihan hauskalta näyttää.






Nämä herkullistakin herkullisemman väriset puuvillalangat ovat odotelleet sohvan kulmalla inspiraatiota. Jokaisessa kerässä on lähes 200g lankaa, mutten mitenkään keksi, mitä näistä haluaisin tehdä. Toisaalta peitto houkuttaisi kovasti. Saapi nähdä.





Tässä "käsityökulmani" keskenräisiä töitä... Huoh.




Ja sainpa luotua jotain elävääkin! Värikkäät kirppariruukut sai täytteekseen luomuyrttejä ja -salaatteja. Nämä piristää aina kun niitä katsoo. Puhumattakaan siitä, kun pääsee maistelemaan :)




Näistä tunnelmista juhannuksen viettoon. Katsotaan, minkälaisen vastaanoton lahjajuhannusmatot saavat. Niitä voisi ehkä tehdä vielä lisääkin..

Ihania ja rentouttavia pyhiä!

Kesän kattausliinat

Olen nyt innostunut täysin virkkaamisesta. On niin helppoa ottaa mukaan vain virkkuukoukku ja lankakerä ja jos ohjekin on helppo ulkoamuistettava, kuten seuraava, mikä sen parempaa kesäpuuhaamista.

Kattausliinojen ohjeen löysin täältä, blogista, jota tulee seurattua ahkerasti. Mielestäni kaavakuvan perusteella on helpointa tehdä uusia ohjeita ja tämäkin ohje tallentui omaan päähän ensimmäisen liinan jälkeen. Langaksi valikoitui ikivanha, mutta sitäkin ihanampi puuvillalanka, jonka olen ostanut joskus kirpputorilta. Kerä on pyörinyt käsityökorini pohjalla jo pitkän tovin ja odotellut arvoistaan ohjetta, mutta nyt se löytyi.

Näitä liinoja on nyt kertynyt kymmenisen kappaletta eikä loppua vielä näy. Seuraavaksi ajattelin kokeilla jotakin räväkämpää väriä.








Koukulle on myöskin aloitettu matto, toinen koskaan tekemäni. En löytänyt mieleistäni ohjetta, joten keksin oman (lue: muuntelin saatavilla olevia ohjeita), jonka nimeksi annoin "ruorimatto" kuvioinnin takia. Tällä hetkellä matto on tauolla, sillä sen virkkaaminen tuntuu jostain syystä todella raskaalta. Yksi keskeneräinen työ lisää, siis...

Ihania kesäpäiviä kaikille :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.